"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кремль облизується на український авіапром

Неділя, 16 травня 2010, 21:15

Президент РФ Дмитро Медведєв не виключає створення спільних українсько-російських підприємств в авіаційній сфері. 

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба Кремля. 

"У співпраці в сфері авіації у нас непоганий заділ, він носить історичний характер, і наші основні компанії, я маю на увазі "Антонов" і Об'єднану авіабудівну компанію, перебувають у прямому контакті", - сказав президент РФ. 

"Зараз розглядається цілий ряд ідей, зокрема, і про продовження співробітництва за окремими моделями, таким, як Ан-140 і Ан-148", - зазначив Медведєв.

"І навіть за однією з них зараз розглядається питання про те, щоб, можливо, почати її збирання на потужностях нашого Об'єднаного авіабудівного холдингу. Те ж саме стосується деяких інших моделей літаків і вертольотів", - заявив він. 

"Чи будуть створені спільні підприємства? Я цього не виключаю. Але для цього потрібно остаточно домовитися", - підкреслив Медведєв. 

За його словами, виробнича кооперація у сфері авіаційної промисловості є "абсолютно логічною". 

"Технологічна основа у нас дуже близька, якщо не сказати однакова, загальні проблеми, тому що пора взагалі літаки малювати не на ватмані і кульмані, а з використанням цифрових технологій", - заявив президент РФ.

Крім того, Медведєв зазначив, що російські компанії могли би брати участь у модернізації низки великих промислових структур в Україні. 

"Я вважаю, що ми могли б подумати і про участь російських компаній у модернізації низки великих промислових структур, які дислоковані у вас. І робити це, звичайно, потрібно на взаємовигідній основі", - сказав він. 

"Ми цілком могли би зрушити наше співробітництво в галузі авіації, в галузі космосу, включаючи засоби зв'язку, наприклад, такі, як ГЛОНАСС. Це цілком цікава спільна сфера. Космічні програми, є програма запусків "Дніпро", - заявив президент РФ. 

За його словами, "є цілий набір ідей в енергетичній сфері...але не в сенсі навіть прямої співпраці між "Газпромом" і його українськими партнерами". 

Українська правда


Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: