"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" думає про "мир" з "РосУкрЕнерго"?

Субота, 15 травня 2010, 09:29

НАК "Нафтогаз України" розглядає можливість укладення мирової угоди з "РосУкрЕнерго" і відшкодування останній 11 млрд. кубометрів газу в товарному вираженні. 

Про це пише тижневик "Дзеркало тижня" із посиланням на свої джерела.

Видання нагадує, що цей обсяг газу був вилучений НАКом у РУЕ в 2009 році як компенсація після того, як в результаті підписання прямого контракту між НАКом і "Газпромом" в січні 2009 року "РосУкрЕнерго" було виключене зі схеми постачань газу до України і за її межі.

Це було зроблено за узгодженням з "Газпромом", який володіє 50% РУЕ.

Реклама:

Крім того, за даними видання, "Нафтогаз" також розглядає можливість визнати незаконність вилучення у РУЕ 11 млрд. кубометрів без визнання і виплачення штрафних санкцій.

Але замість цього "Нафтогаз" повинен буде компенсувати розмір ринкового збитку, нанесеного РУЕ.

Наразі, за інформацією видання, за позовом РУЕ в Україні працює експертна група, покликана визначити розмір ринкового збитку, нанесеного швейцарській "РосУкрЕнерго".

Як відомо, чергове слухання справи "Нафтогаз" - "РосУкрЕнерго" в Арбітражному інституті при Торговій палаті Стокгольма призначене на 17 травня 2010 року.

У справі "РосУкрЕнерго" проти "Нафтогазу України" вже відбулися два слухання по суті справи (у червні-липні 2009 року і в січні 2010-го) і декілька процесуальних слухань.

Як повідомлялося, на початку квітня Стокгольським арбітражним судом було ухвалене проміжне рішення про відшкодування НАКом компанії "РосУкрЕнерго" 197 млн. доларів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!