"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Податкову біблію" обіцяють оприлюднити у червні

П'ятниця, 14 травня 2010, 18:38

Проект Податкового кодексу буде доступний для широкої громадськості вже на початку червня 2010 року на веб-сайті Міністерства фінансів.

Про це заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко на зустрічі керівництва міністерства та Державної податкової адміністрації з представниками бізнес-співтовариства у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, наша плідна співпраця призведе до того, що податкові правила будуть побудовані на базі державно-приватного партнерства. Це одне зі стратегічних завдань, які ми перед собою ставимо, працюючи над Податковим кодексом", - сказала Єфименко.

Як повідомила заступник міністра, проект Податкового кодексу, над яким зараз працює робоча група, використовує всі кращі риси попереднього варіанту проекту Податкового кодексу (в редакції 2007 року) у частині систематизації податкового законодавства, застосування норм, що сприяють інноваційно-інвестиційному розвитку держави, гармонізації податкових правил з європейськими та поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Реклама:

"Україна в міжнародних рейтингах з ведення бізнесу повинна підніматися крок за кроком вище", - підкреслила Єфименко.

У той же час вона відзначила, що в питанні гармонізації податкових правил з європейськими повинні серйозно враховуватися особливості національної економіки.

На її думку, з огляду на можливу другу і третю хвилю кризи, повинна бути посилена регулююча частина системи оподаткування.

Крім цього, Єфименко підкреслила, що в усьому світі податковій системі властива, з одного боку, фіскальна функція, яка сприяє наповненню доходної частини бюджету, з іншого боку, регулююча функція, що дозволяє створювати мотивацію для розвитку чинників виробництва.

"Зокрема, сьогодні ми говоримо, що потрібно знижувати податковий тиск на працю і капітал з тим, щоб праця і капітал були більш здатні до саморозвитку. І для виконання фіскальних завдань податкової системи необхідно перекидати податкове навантаження на фактори, пов'язані зі споживанням і використанням природних ресурсів", - пояснила Єфименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!