Парламенту пропонують дозволити приватизацію "труби"

П'ятниця, 14 травня 2010, 15:59

Депутат від Партії регіонів Василь Кисельов пропонує парламенту дозволити приватизацію й реорганізацію газотранспортної системи України.

Про це сказано в законопроекті №6387, зареєстрованому в ВР, повідомляє агентство "Українські новини".

Кисельов пропонує виключити із закону про трубопровідний транспорт розділ, відповідно до якого реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) держпідприємств магістрального трубопровідного транспорту, а також їх приватизація забороняються.

Також пропонується вилучити ті положення, які забороняють відчуження основних фондів держпідприємств магістрального трубопровідного транспорту, передачу їх з балансу на баланс, у концесію, оренду, лізинг, заставу, управління.

Реклама:

Відповідно до пояснювальної записки, проект закону спрямований на створення умов для більш ефективного використання української ГТС.

"Ефективного використання ГТС можна досягти при збільшенні обсягів транспортування газу або в результаті створення газотранспортного консорціуму за участю власників газу (Росія), транспортера газу (Україна) і споживачів (Європа)", - сказано в пояснювальній записці.

Як повідомлялося, 6 лютого 2010 року Верховна рада заборонила реорганізацію й банкрутство підприємств магістрального трубопровідного транспорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!