"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати вимагають від Литвина звіт щодо грошей

П'ятниця, 14 травня 2010, 15:37

Група народних депутатів має намір звернутися до спікера Верховної ради Володимира Литвина з вимогою надати звіти витрат парламенту за 2009 і попередні роки.

Про це повідомив журналістам депутат НУНС Володимир Вязівський, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

"Народні депутати... підписалися під зверненням до Верховної ради, щоб вона надала звіти за 2009 і попередні роки", - повідомив депутат.

Він відзначив, що депутати також вимагають від спікера парламенту надати план використання коштів і на 2010 рік.

Реклама:

Вязівський підкреслив, що депутати повинні знати інформацію, хто без тендерів виграє конкурси на ремонт готелів і санаторіїв.

"Я хочу знати розподіл коштів за минулий рік. Завжди є така графа "економія коштів", і за економію коштів завжди надається певна винагорода, премії дуже шановним членам апарату Верховної ради, і вони досягають більше 100 тис. (гривень)", - сказав Вязівський.

Він відзначив, що хотів би знати, скільки подібних премій було виділено за 2009 рік, "щоб люди знали, хто насправді жирує на людських грошах і тикає пальцями при цьому на народних депутатів".

Вязівський підкреслив, що "саме приховування звіту про використання коштів і пропозиції використання (коштів) на цей рік підтверджують, що вони мають нецільове призначення".

Він також повідомив журналістам, що звернення до Литвина він має намір передати в п'ятницю.

Тим часом Арсеній Яценюк звернувся до голови Верховної ради Володимира Литвина з вимогою не підписувати проголосований у п'ятницю кошторис парламенту, оскільки цей документ був ухвалений із грубими процедурними порушеннями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!