"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки захищає експорт сигарет

П'ятниця, 14 травня 2010, 09:04

Міністерство економіки за допомогою механізмів СОТ початло домагатися скасування дискримінаційних заходів, що застосовуються у Вірменії і Монголії стосовно українських виробників,

Про це повідомив заступник міністра економіки Валерій П'ятницький, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

За його словами, Мінекономіки за зверненням асоціації "Укртютюн" почало проведення неофіційних консультацій з Вірменією щодо дискримінаційної ставки акцизу на імпортні тютюнові вироби і готується почати такі консультації з Монголією.

У 2010 році Мінекономіки за зверненням компанії "Брітіш Американ Тобакко Україна" провело подібні неофіційні консультації з метою захисту інтересів українських виробників на ринку Грузії.

Реклама:

Дискримінація полягала в тому, що акцизний збір на імпортні тютюнові вироби в Грузії з 2002 року складав 0,6 ларі (0,321 долара), тоді як на місцеві сигарети - 0,4 ларі (0,214 долара).

"Коли справа дійшла до розглядів, грузинська сторона, не чекаючи офіційних консультацій, ліквідувала дискримінаційну ставку", - зазначив пан П'ятницький.

"Після успішного рішення щодо Грузії ми звернулися до Мінекономіки щодо аналогічного дискримінаційного підходу у Вірменії", - сказав директор з корпоративних питань і комунікацій JTI Export Markets Олександр Авазашвілі.

За його словами, з 2009 року ставка акцизу на 1000 сигарет із фільтром у Вірменії становить 6500 драм (16,86 долара) для імпортної продукції та 4750 драм - 12,32 долара - для місцевої.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: