Аеропорт в Івано-Франківську передали іншій компанії Коломойського

Четвер, 13 травня 2010, 17:55

Івано-Франківська обласна рада вирішила передати в концесію на 30 років ТОВ "Скорзонера", власникові відомого гірськолижного курорту "Буковель", цілісний майновий комплекс обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ".

Відповідне рішення облрада ухвалила у четвер, доручивши облдержадміністрації укласти зі "Скорзонерою" договір концесії цілісного майнового комплексу аеропорту, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Одночасно депутати припинили договір оренди аеропорту, укладений між Івано-Франківською облдержадміністрацією та ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

Як повідомив на сесії перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Плавюк, експертна оцінка майна цілісного майнового комплексу аеропорту затверджена у розмірі 41 млн. гривень (з ПДВ).

Реклама:

За його даними, концесійна плата становитиме 73 тис. гривень на місяць.

Як повідомлялося, 30 березня Івано-Франківська облдержадміністрація визначила "Скорзонеру" переможцем на укладення договору концесії аеропорту в Івано-Франківську, який з 2005 року орендувало ВАТ "Нафтохмік Прикарпаття".

Площа приміщення аеропорту - 16,59 тис. кв. м, площа земельної ділянки - 19,67 га.

Аеропорт придатний для експлуатації повітряних суден типу А-320, Б-737, ДС-9, МД-82, ТУ-154, Як-42, ТУ-134 та класом нижче у денний і нічний час доби за правилами візуальних польотів та правилами польотів по приладах.

Аеропорт має одну злітно-посадкову смугу зі штучним покриттям розміром 2500х44 м, один пасажирський термінал, максимальний пасажиропотік через годину - 150 чол. на приліт і 150 чол. на виліт.

"Скорзонера" і "Нафтохімік Прикарпаття" підконтрольні групі "Приват" Ігоря Коломойського.

Останнім часом відпочиваючим в "Буковелі" пропонується послуга перельоту за зниженими цінами з різних міст України в Івано-Франківськ і назад авіакомпанією "Дніпроавіа", яка також підконтрольна групі "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: