Компанія Жеваго уклала десятирічний контракт на постачання сировини до Китаю

Четвер, 13 травня 2010, 16:21

Дочірній підрозділ найбільшої в КНР приватної сталеливарної компанії Jiangsu Shagang уклав з британською Ferrexpo plc 10-річний off-take контракт на постачання залізорудної сировини.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на китайські ЗМІ.

Угода дає Shagang право протягом 10 років купувати 280-350 тис. тонн окатишів щорічно.

За даними China Metallurgical News, документ, що набув чинності 1 квітня 2010 року, розширює 3-річну угоду, укладену між Shagang і Ferrexpo в 2007 році.

Реклама:

У той же час на початку тижня Beijing Times з посиланням на президента Shagang Шеня Веньжун повідомила, що компанія прийняла рішення призупинити імпорт залізної руди після того, як вартість сировини перевищила 170 доларів за тонну. Якщо зростання цін продовжиться, Shagang віддасть перевагу скороченню виробництва.

Ferrexpo, акції якої котируються на Лондонській фондовій біржі з червня 2007 року, входить до числа провідних світових виробників залізорудних окатишів.

Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,31% акцій ПГЗК.

Комбінат спеціалізується на видобутку залізної руди кар'єрним способом.

Основними споживачами його продукції є компанії з Австрії, Сербії, Словаччини, Чехії та інших європейських країн, а також Китаю.

Український бізнесмен Костянтин Жеваго володіє 51% Ferrexpo plc, власник 25% - компанія BXR Group Limited, яка є мажоритарним акціонером найбільшої в Центральній Європі вугільної компанії New World Resources NV.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: