"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія вимагає від України звіт за "кіотські" гроші

Четвер, 13 травня 2010, 15:16

Японія вимагає від України звіт за використання коштів, які отримані нею в рамках Кіотського протоколу.

Про це заявивпрем'єр-міністр Микола Азаров на зборах Національної академії наук, повідомляє агентство "Українські новини".

"А от зараз японці вимагають, щоб уряд відзвітувався (за використання коштів)", - сказав Азаров.

Він нагадав, що 500 млн. доларів, отримані Україною в рамках Кіотського протоколу, мали бути витрачені винятково на заходи в екологічній сфері.

Реклама:

За словамив прем'єра, незрозуміло, куди поділися ці кошти, при цьому тепер Кабміну необхідно знайти 4 млрд. гривень на розвиток екологічних програм.

Як повідомлялося, наприкінці квітня Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом нецільового використання коштів спеціального фонду державного бюджету, які надійшли в 2009 році від продажу частини встановленої кількості викидів парникових газів згідно з Кіотським протоколом на суму 2,3 млрд. гривень.

Справа порушена за фактом порушення законодавства про бюджетну систему й зловживання службовим становищем, що спричинило до значних збитків державних інтересів, за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 210 і частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу.

28 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров звинуватив свою попередницю Юлію Тимошенко в зловживанні бюджетними коштами і заявив, що за такі дії вона повинна бути притягнута до кримінальної відповідальності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!