Вперше за 2 роки підріс український авторинок

Четвер, 13 травня 2010, 13:41

Продаж нових автомобілів в Україні у квітні 2010 року збільшився на 4% в порівнянні з цим періодом 2009 року.

Про це повідомляє аналітична група "AUTO-Consulting".

У порівнянні з березнем зростання склало понад 5%.

Така тенденція, на тлі вже нового ціноутворення, свідчить про початок нового етапу для автомобільного ринку, відзначають аналітики.

Першим тенденції до "одужання" продемонстрував сегмент "преміум".

Реклама:

"У квітні українці активно пересідали на новенькі Lexus, BMW, Mercedes-Benz, Audi, налякані прийдешнім збільшенням акцизу на дорогі автомобілі", - повідомляється на сайті.

У квітні 2010 року попит на дорогі авто спричиняло й падіння курсу євро, хоча основні "вершки" від даного процесу, як прогнозується, принесе вже травень.

Став відроджуватися попит і на малобюджетні авто, в міру звикання споживачів до нових цін.

"Лідерство ринку все ще за ВАЗом, а от на друге місце вийшов ЗАЗ, збільшивши збут на 19%. Після низки цінових експериментів "Укравто" знайшла оптимальну вартість "Ланосів"  і продажі пішли", - йдеться в аналізі.

Судячи з нього, розсмакували українські покупці і нові моделі Kia, бо дуже непогано продаються Soul, New Cerato, New Sorento.

Трохи краще стали продаватися й Chevrolet, але до нового Cruze українці поки що придивляються.

Ситуацію може поправити поява нових комплектацій і двигунів, які обіцяють уже в травні. Поки що стабільно продаються колишні чільні моделі Aveo та Lacetti.

Автори аналізу пишуть, що квітневе пожвавлення торкнулося майже всіх операторів, що, на їхню думку, свідчить про загальний підйом активності ринку.

"Вперше за час кризи 2008-2010 років ринок продемонстрував "чисті" відсотки зростання. І нехай це поки що тільки паростки, але вже сам цей факт красномовно говорить, що попереду в ринку новий підйом", - підсумовується в огляді..

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: