"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко заспокоює "спрощенців": скасування не буде

Середа, 12 травня 2010, 19:11

Уряд не планує відмовлятися від фіксованих податків.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми добре розуміємо, що це більш ніж три мільйони працюючих українців. Звичайно, бюджет страждає, але це не підстава, щоб руйнувати систему спрощеного оподаткування", - сказав він.

"Для юридичних осіб ніяких втрат не буде. Що стосується фізичних осіб, то ми починаємо консультації з об'єднаннями підприємців і вийдемо на умови, які задовольнять і влада, і бізнес", - підкреслив Тігіпко.

Реклама:

За його словами, проблема полягає в тому, що великі підприємства для мінімізації сплати податків створюють значну кількість малих, які користуються спрощеною системою оподаткування.

Як наслідок, бюджет недоотримує доходи.

"Ми знайдемо шляхи, щоб зменшити втрати бюджету і разом з тим залишити людям можливість без проблем починати і вести свій невеликий бізнес", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Тігіпко повідомив, що уряд затвердив і передав до парламенту низку законопроектів, прийняття яких дасть можливість значно поліпшити умови ведення бізнесу.

Також, за його словами, на етапі узгодження знаходиться проект закону про єдиний соціальний внесок.

Як повідомлялося, раніше Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва заявив, що ініціює введення прогресивної шкали для "спрощенців".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!