Уряд схвалив держгарантії відновлення заощаджень громадян

Середа, 12 травня 2010, 11:37

Уряд схвалив законопроект про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України, що передбачає створення автоматизованого інформаційного реєстру вкладників, страховиків і застрахованих.

Про це повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Азаров повідомив, що метою законопроекту є справедливе, ефективне, послідовне повернення заощаджень вкладникам, які їх втратили.

За словами прем'єра, для повернення заощаджень вкладникам необхідно забезпечити функціонування автоматизованої інформаційної системи вкладників, що реєструються, а також реєстр страховиків і страхованих осіб.

Реклама:

"Таким чином можна зафіксувати борг держави і почати погашати його настільки швидко, наскільки дозволить це робити ріст економіки і наповнення держбюджету", - підкреслив Азаров.

За словами прем'єра, відповідний законопроект потрібен, аби повернення заощаджень не залежало від передвиборних обіцянок, "щоб люди ніколи не відчували гірку образу від обману за прикладом так званої Юлиної тисячі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!