Думка експерта: Інвестори повірили у компанії Ахметова

Середа, 12 травня 2010, 12:50

Інвестори можуть підвищити потенціал українського ринку цінних паперів.

Таку думку висловив президент інвестиційної компанії "Кінто" Сергій Оксанич в коментарі студії "Економічний Вісник".

"На початку року експерти вважали, що потенційна дохідність фондового ринку складатиме 30-50% при відношенні інвесторів до ризику на рівні ставки дисконтування 15%", - наголосив експерт.

За його словами, цього результату вже було досягнуто у першому кварталі 2010 року.

Реклама:

"Якщо інвестори приймуть зниження ризиків для України, а вони вже оптимістичніше сприймають український ринок паперів, то ставки дисконтування знизяться і потенціал ринку до кінця 2010 року може зрости", - підкреслює Оксанич.

Він стверджує, що ключовими емітентами на фондовому ринку України є компанії Ріната Ахметова і низка інших підприємств, що пов'язані з інтересами Партії регіонів.

"В інвесторів відносно цих компаній з'явилося більше оптимізму. За їхніми очікуваннями ці підприємства мають активніше розвиватися і зростати", - зазначив експерт.

До того ж, вважає Оксанич, інвестори суттєво переглянули своє ставлення до енергокомпаній.

"Вони чекали на позитивні імпульси щодо електроенергетики через наміри приватизації деяких об'єктів та проведення реформ у цій галузі", - пояснив він.

Президент "Кінто" наголосив, що гравці на фондовому ринку розглядають вже не тільки генеруючі компанії в якості об'єктів інвестування, а й підприємства дистриб'ютори.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!