"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Північноамериканські компанії домовилися про інвестиції в українські родовища

Вівторок, 11 травня 2010, 18:46

Компанії EuroGas Inc. (США) і Galizien Energy (Канада) підписали меморандум про взаєморозуміння в питанні розробки українських родовищ метану вугільних пластів, що розробляються EuroGas та її українськими партнерами.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу EuroGas.

"Ми негайно приступимо до розгляду технічних даних та розвідки родовищ: розраховуємо почати буріння ще восени 2010 року", - наведені в повідомленні слова керівника EuroGas Вольфганга Роуболла.

Йдеться, зокрема, про розробку близько 2 тис. "заморожених" та закритих свердловин природного газу, розташованих у східних регіонах України.

Реклама:

Підписання остаточної угоди очікується після отримання додаткової документації.

Згідно з меморандумом, на першому етапі Galizien Energy планує інвестувати у буріння 10 нових свердловин 5 млн. доларів.

Меморандум передбачає розвідку продуктивних пластів, і в цілому планується освоїти 33% нерозподілених родовищ газу, що розробляються компанією "Єврогаз Україна", яка контролюється австрійською EuroGas GmbH і українською OJSC NT Technologies.

Як повідомлялося, ТОВ "Єврогаз Україна" придбало три додаткові ліцензії з видобутку газу-метану вугільних родовищ на сході країни, збільшивши їх загальну кількість до п'яти і завершивши оголошену в кінці 2008 року програму таких придбань.

Австрійській EuroGas GmbH належить 50% у ТОВ "Єврогаз Україна".

EuroGas наприкінці 2008 року спільно з очолюваним українським бізнесменом Іваном Аврамовим фондом "Нові технології" для видобутку метану вугільних родовищ створили на паритетних засадах ТОВ "Єврогаз Україна", котре на початку 2009 року отримало дві відповідні ліцензії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: