60% інтернет-платежів припадають на картки трьох банків

Вівторок, 11 травня 2010, 17:18

Розрахунки картками Райффайзенбанку Аваль складають 33,8% операцій з оплати покупок та послуг в українському сегменті інтернету.

Такі дані наводяться за результатами щоквартального дослідження, проведеного редакцією MoneyNews спільно з Міжбанківською системою електронної доставки та оплати рахунків Portmone.com, повідомляє AIN.UA.

У рамках дослідження були проаналізовані дані щодо транзакцій за I квартал 2010 року за більш ніж 70 українськими банками.

Друге і третє місце посіли ПриватБанк і УкрСоцБанк - 14% і 10,3% відповідно.

Реклама:

До "десятки" також увійшли: ОТР Банк (5,3%), Укрексімбанк (5%), ОщадБанк (2,6%), ПУМБ (2,4%), УкрсибБанк і "Фінанси та Кредит" (по 1,9%) та Universal Bank (1,8%).

За даними НБУ, які навів директор Portmone.com Ігор Горін, за підсумками першого кварталу 2010 року в Україні було проведено 24 млн. безготівкових операцій з платіжними картками емітованими українськими банками.

За цей період в системі Portmone.com було проведено понад 2,1 млн. успішних транзакцій, що становить 9% від усіх безготівкових операцій за платіжними картками.

"Що стосується самого рейтингу, то ми бачимо лише невеликі коливання: трійка лідерів же залишається незмінною вже кілька рейтингів поспіль. Позиційні коливання решти учасників рейтингу - наслідок прояву їхньої маркетингової активності", - зазначив він.

За словами головного редактора MoneyNews Сергія Стеценка, з рейтингу видно, що близько 60% інтернет-платежів за пластиковими картками в Уанеті припадає на першу трійку провідних українських банків, які в черговий раз зберегли за собою лідируючі позиції.

"Відрив від решти учасників ТОП-10, навіть порівнюючи третю і четверту його позиції, є досить значним. З великою часткою ймовірності трійка лідерів наступного рейтингу може виявитися такою ж, проте "боротьба за клієнта" між банками в середині рейтингу бачиться досить щільною. З огляду на досить значний відсоток інших банків (21%), в нижніх позиціях наступного рейтингу цілком ймовірною є поява новачків", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!