Азаров наказав Черновецькому до кінця року добудувати метро на Теремки

Вівторок, 11 травня 2010, 16:36

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Київській міськдержадміністрації та комунальному підприємству "Київський метрополітен" в 2010 році завершити будівництво ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метро від "Либідської" убік житлового масиву Теремки.

Про це заявив начальник "Київського метрополітену" Петро Мірошников, повідомляє портал "Українські Новини".

"Ми плануємо здати станції до кінця року, завдання стоїть таке", - сказав Мірошников.

Він повідомив, що у вівторок Азаров провів нараду, під час якої доручив Міністерству фінансів знайти необхідні для завершення будівництва 809 млн. гривень.

Реклама:

Як відомо, Кабмін має намір виділити 400 млн. гривень на завершення будівництва трьох станцій від "Либідської" у бік Теремків, ще 400 млн. гривень міськадміністрація хоче залучити в якості кредитів під гарантію Кабміну.

Мерія відзначала, що за наявності фінансування ділянку можливо добудувати в 2010 році, в іншому випадку - до липня 2011 року.

У липні 2005 року "Київметробуд" почав будівництво цієї ділянки довжиною 3,8 км з 3 станціями: "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська".

Завершення будівництва і відкриття станцій планувалося в 2008 році, потім було перенесено на 2009, потім мерія прогнозувала їх відкриття в 2010 році.

Наразі готовність станцій і тунелів на цій ділянці складає 80-95%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!