"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада заборонила фінансувати будівництво до отримання забудовником дозволу

Вівторок, 11 травня 2010, 15:21

Верховна рада у вівторок прийняла в другому читанні і в цілому проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла".

Документ забороняє фінансовим установам, що є управителями фондів фінансування будівництва (ФФБ), фінансувати будівництво об'єктів житла до одержання забудовником права на будівництво в установленому порядку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до документа, фінансування будівництва житлового будинку із залученням коштів фізичних осіб має здійснюватися виключно через одну фінансову установу.

Крім того, проект закону дозволяє здійснювати розрахунки фізосіб з управителями ФФБ як у готівковому, так і в безготівковому розрахунку.

Реклама:

Документ також закріплює порядок фінансування будівництва однієї квартири декількома інвесторами тільки за умови наявності договору, в якому обумовлюються частки кожного з них.

Проект закону скасовує обов'язкове страхування будівельно-монтажних робіт забудовником та страхування майнових ризиків за договором участі у ФФБ.

Управитель ФФБ, забудовник і страхова компанія можуть бути пов'язаними одна з одною юрособами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!