Цього року житло будується учетверо повільніше

Вівторок, 11 травня 2010, 13:25

За офіційними даними, в січні-березні 2010 року підприємства Києва виконали будівельних робіт на 24,9% менше, ніж за цей же час 2009 року.

Про це пише газета "Дело".

Перший квартал 2009 року був для київських будівельників також провальним: всього 37,9% від обсягів будівництва першого кварталу 2008 року.

Як стверджують експерти агентства з нерухомості "Планета Оболонь", основна причина такого стану справ - брак коштів.

"Держава намагається знайти виходи з цієї непростої ситуації, впроваджує програми фінансової допомоги будівельникам і деяким категоріям громадян, які потребують житла", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Судячи з заяв керівників Мінрегіонбуду, на ті цілі в бюджеті закладено близько двох мільярдів гривень.

З них половину планується використати для зниження на 30% витрат черговиків. Решта 70% коштів черговики, за задумом керівників галузі, повинні внести самі.

762 млн. гривень має піти на забезпечення житлом військовослужбовців, 140 млн. гривень - інвалідів війни, 200 млн. гривень - на молодіжне житлове кредитування і кредитування сільських забудовників.

Основну частину цих коштів планується вкладати в об'єкти з високим ступенем готовності.

При цьому вводяться обмеження вартості квадратного метра на цих об'єктах: у Києві не вище 5,9 тисячі гривень, в Одесі та Севастополі - не вище 5 тисяч гривень, а в інших містах верхня ціна - у межах 4,1-4,5 тисячі гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!