"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львів розраховує на 200 мільйонів євро інвестицій

Понеділок, 10 травня 2010, 15:44

Упродовж наступних двох років Львів планує залучити у нові проекти понад 200 млн. євро.

Головні очікування покладають на співпрацю з міжнародними фінансовими інституціями, а не на приватні інвестиції, пише Deutsche Welle.

Нині головні акценти місто робить на інфраструктурні проекти, наприклад, будівництво трамвайної колії, модернізацію теплопостачання, упорядкування дорожнього руху й утилізацію сміття.

Для цього залучають кошти ЄБРР та Міжнародної фінансової корпорації (IFC), донедавна була також тісна співпраця з німецьким банком KfW.

Реклама:

Утім, за словами керівника управління зовнішніх відносин та інвестицій Львівської міськради Сергія Кіраля, німецькі партнери відтермінували проекти на півроку.

Щодо іноземного бізнесу, то його активність можна схарактеризувати як "низький старт", коли вже є зрушення, але вкладати кошти ще не біжать, пояснює Кіраль.

Це підтверджує експрет, керуючий партнер HD Partners Володимир Глащенков: "Інвестори насправді з'явилися, ситуація стабілізується. Вони не поспішають вкладати гроші в Україну, але вони їдуть, вони дивляться і знайомляться. Минулого року зацікавлення інвестора не було взагалі".

На його думку, майбутнє проведення "Євро-2012" нині вже стало набагато меншим стимулом до інвестування.

Однак ринок Західної України, де є 15 млн. населення, залишається достатньо привабливим, іноземні компанії готові боротися за нього, вважає Глащенков.

Приміром, компанія Swarco AG спільно з Siemens запропонувала Львову співпрацю у вирішенні питання щодо безпеки дорожнього руху: йдеться про встановлення світлофорів, паркувальних пристроїв, маркування, запровадження єдиного квитка та освітлення вулиць.

Як вважає міська влада, співпраця з міжнародними фінансовими інституціями дозволить реформувати комунальну сферу Львова, а також створити відповідну інфраструктурну базу для приходу приватного іноземного інвестора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: