Путін і його "дружки" заганяють "Газпром" у банкрутство?

Понеділок, 10 травня 2010, 10:11

Прем'єр РФ Володимир Путін "заганяє Газпром у банкрутство".

Про це заявив російський опозиційний політик Борис Нємцов у неділю в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі ТВі, коментуючи ініціативу прем'єра Росії Володимира Путіна про об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу".

"Газпром" у важкому фінансовому становищі. Борги "Газпрому" - 50 млрд. доларів. Більше, ніж весь український бюджет. Є два проекти, супервитратні, і, на мій погляд, нісенітниця і афера - це Північний і Південний потоки", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чому ці проект безглузді, Нємцов пояснив: "Тому що газу немає. Видобуток газу "Газпромом" впав у 2009 році на 60 млрд. кубометрів. Це загальне споживання газу величезною країною Україна".

"За 10 років правління Путіна освоєне одне родовище газу - Южноруське. А всі інші виходять з ладу", - зазначив російський політик.

Реклама:

За його словами, "Газпром" використовується в політичних цілях, а не для того, щоб видобувати газ".

"Одночасно будуються величезні газопроводи... Питання: чим заповнювати ці газопроводи будемо? Газу немає. Це як Чорноморський флот - побудуємо труби і вони будуть у нас іржавіти. Крапка", - зазначив Нємцов, додавши, що в питанні транзиту російського газу до Європи "все одно без України не обійтися".

"Путін своєї геополітикою, використанням "Газпрому" в політичних цілях, заганяє "Газпром" у банкрутство", - сказав він.

Російський політик заявив, що з Газпрому Путін і "його дружки вивели до себе практичні всі ліквідні активи".

"Газпром" не відрізняється від Росії в головах громадян Росії, громадян України і всього світу. Банкрутство "Газпрому" означає банкрутство країни. Знову таки не формально-юридично, а ментально", - зазначив Нємцов, підкресливши, що "Газпром" - це "гігантська компанія, яка довго буде тонути".

"Оскільки "Газпром" це головне і бізнес- і політичне знаряддя Путіна, він буде використовувати всі фінансові можливості, щоб цю компанію на шкоду громадянам Росії врятувати", - сказав він.

"Чекісти, люди які з ним (Путіним) в Пітерській адміністрації працювали, вони контролюють "Газпром" повністю", - заявив політик.

Також, за словами Нємцова, "Газпром" в Росії - це офшорна компанія, яка платить мізерну кількість податків".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!