"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На ТВі запідозрили Хорошковського у зловживаннях

П'ятниця, 9 квітня 2010, 18:51

Телеканал ТВі просить СБУ пояснити, чому спецслужба зацікавилася матеріалами конкурсу на одержання частот.

Про це повідомила прес-служба телеканалу.

"Ми просимо СБУ публічно пояснити, чому спецслужба зацікавилася матеріалами конкурсу на одержання частот. Їх оскаржують підприємства, якими керує Олена Хорошковська, - це зрозуміло", - йдеться у заяві.

"Але навіщо від Нацради з питань телебачення і радіомовлення вимагає документи Служба безпеки, яку очолив чоловік Хорошковської - Валерій Хорошковський? На якій підставі та з якою метою СБУ вимагає в органу, незалежність якого гарантується Конституцією та законами України, особові справи його членів?", - наголошує телеканал.

Реклама:

ТВі також просить відповісти, "чи здійснювало СБУ тиск на Київський окружний адміністративний суд, коли той погодився прийняти до розгляду справу від компанії, афільованої з Хорошковським, проти членів Нацради". 

"Компанія, до речі, зареєстрована у Києві, а не в Київській області", - наголосила прес-служба.

"Ще би хотіли від СБУ публічних пояснень чому компанія "Музика ТВ", яка входить до "Інтер Медіа Груп" і яку очолює пані Хорошковська, подаючи заяву до Київського окружного адмінсуду проти членів Нацради, сфальсифікувала дані про своє місце знаходження", - йдеться у заяві.

"Нас цікавить, чи немає конфлікту інтересів та зловживання службовим становищем у діях Хорошковського, який неодноразово декларував бажання перетворити СБУ у демократичну європейську спецслужбу", - зазначає прес-служба.

Водночас у заяві підкреслюється: "Телеканал "ТВі" вдячний СБУ за роз`яснення помилки, якої припустилася служба, нібито переплутавши назву нашого каналу "ТВі" з іншим каналом".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: