"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Evraz знайшов вихід для продукції "Сухої балки"

П'ятниця, 9 квітня 2010, 17:47

Гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) "Суха балка" відновив відвантаження продукції зі складів підприємства автотранспортом - руда вивозиться з комбінату автотранспортом, і надалі перевантажується в залізничні вагони.

Про це заявив віце-президент зі зв'язків з громадськістю Evraz Group SA, якій належить комбінат, Олексій Агуреєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"При такому транспортуванні руди іде подвійна перевалка, і собівартість продукції зростає. Наразі ідеться про відвантаження продукції зі складів підприємства. Але для нас головне - виконати договори і дати можливість людям повноцінно працювати", - підкреслив Агуреєв.

У той же час, він не уточнив, на скільки зростає собівартість продукції, і які витрати при цьому несе підприємство.

Реклама:

Відновити відвантаження продукції підприємству вдалося завдяки підтримці "ArcelorMittal Кривий Ріг" і Маріупольського меткомбінату ім.Ілліча, повідомили агентству у компанії.

При цьому ні кількість машин, які працюють, ні маршрути їх прямування не розголошуються.

Для відновлення повноцінної роботи підприємства Evraz Group сподівається на допомогу влади.

Як повідомлялося, раніше представники Evraz Group заявляли про блокування з боку Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) відвантаження продукції з ГЗК "Суха Балка".

Формальним приводом для припинення відвантаження продукції є нібито зламана залізнична стрілка.

З 1 березня ГЗК "Суха Балка" зупинив роботу.

Evraz направив до Антимонопольного комітету скаргу на дії КЗРК за використання монопольного становища та перешкоджання відвантаженню продукції приналежного Evraz Group ГЗК "Суха Балка".

ВАТ "Суха Балка" спеціалізується на видобутку і виробництві товарної залізної руди.

Наприкінці 2007 року Evraz Group придбала українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім Петровського (95,57%), коксохімзаводи (кхм) "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський (93,83%), які до цього належали групі "Приват".

При цьому під'їзні шляхи до ГЗК "Суха Балка" залишилися за колишнім власником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: