Опозиція вимагає збудувати завод ядерного палива

Четвер, 8 квітня 2010, 19:22

Опозиційний уряд вимагає від чинної влади завершення програми диверсифікації поставок ядерного палива та підписання угоди на спорудження в Україні заводу з виробництва ядерного палива.

Про це повідомив народний депутат фракції БЮТ, опозиційний міністр з питань палива та енергетики Ігор Гудима, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вимагаємо виконання енергетичної стратегії України - завершення диверсифікації постачань палива, підписання угоди на спорудження в Україні заводу ядерного палива", - сказав він.

За словами Гудими, цією постановою опозиційний уряд називає неприпустимим план діючого уряду із заміщення українського вугілля імпортним російським чи польським.

Реклама:

Опозиціонери покладають відповідальність на нинішню владу за весняне підвищення цін на пальне, вимагають відставки керівників дочірніх компаній "Нафтогазу" - "Укртрансгаз" та "Укргазвидобування", бо вважають їх представниками Rosukrenergo.

Також своєю постановою опозиційний уряд висловлює протест проти планів Кабінету міністрів повернути на український газовий ринок "Укргаз-енерго" - дочірню компанію Rosukrenergo.

Як відомо, підконтрольна Дмитру Фірташу компанія Rosukrenergo займалася постачанням російського газу в Україні, поки не була усунута з цього ринку прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: