Unilever купуватиме в Україні городину для своїх заводів у Європі

Четвер, 8 квітня 2010, 18:57

Виробник харчових і побутових продуктів Unilever має намір купувати сировину в Україні.

Про це сказав віце-президент з постачання компанії Unilever RUB (Росія, Україна, Білорусь) Пекло Ван Уурс, пише газета "Дело".

"Ми розглядаємо можливість закупівлі сировини в Україні. Мова йде про сільськогосподарську продукцію, зокрема, зернових, помідорів, цибулі", - сказав віце-президент.

За його словами, в даний час проводяться переговори з можливими постачальниками, визначаються господарства, які можуть виробляти продукцію відповідної якості і забезпечити її безперебійну поставку.

"Україна традиційно сильна в сільському господарстві. Говорячи, наприклад, про помідори, хочу відзначити, що їх пропозиція вища, ніж у Росії", - зізнався керівник.

Крім того, в Україні для вирощування сільгосппродукції кліматичні умови кращі, ніж у деяких її сусідів, визнав Пекло Ван Уурс, відповідаючи на запитання, чим викликане бажання компанії закуповувати українську сировину.

Він зазначив, що сировина з України, можливо, в майбутньому буде поставлятися на російські фабрики компанії і в деякі країни Європи.

Віце-президент з постачання поки що не назвав терміни закупівель в Україні. Пояснив, що проводиться перевірка зразків продукції.

Реклама:

При цьому він відзначив, що Unilever зацікавлений у якнайшвидшому вирішенні цього питання.

Він також уточнив, що спочатку передбачається закупівля української сільгосппродукції в невеликих обсягах, але вони можуть бути збільшені, якщо її якість і ціна будуть задовольняти компанію.

Як відомо, Unilever - один зі світових лідерів на ринку продуктів харчування і побутової хімії.

Обіг Unilever в 2009 році досяг майже 40 млрд. євро.

Перше представництво Unilever в Україні відкрите у 1993 році. Через п'ять років зареєстроване ТОВ "Юнілівер Україна" з центральним офісом у Києві. Компанія має представництва в Одесі, Львові, Харкові, Донецьку і Дніпропетровську.

Портфель торговельних марок Unilever в Україні включає в себе такі бренди харчових продуктів, як майонез, кетчупи та соуси Calve, майонез Hellmann's, спреди Rama, рослинно-сирні креми Creme Bonjour, супи і приправи Knorr, чай "Бесіда", Brooke Bond і Lipton.

Із засобів гігієни і побутової хімії це шампуні та косметичні засоби Dove, шампуні і засоби по догляду за волоссям Clear vita ABE, Sunsilk і Timotei, дезодоранти Rexona і Axe, засоби для миття та дезінфікуючі засоби Domestos і Cif.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!