Оренда торгових приміщень у Києві подорожчає на 50% - експерт

Четвер, 8 квітня 2010, 14:50

Орендні ставки на торговельні приміщення в торгових центрах (ТЦ) Києва до кінця 2010 року можуть вирости на 50% - з 58 доларів до 87 доларів за квадратний метр.

Таку думку висловив директор консалтингової компанії "Українська торговельна гільдія" Віталій Бойко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Тенденція щодо збільшення орендних ставок на торговельні приміщення в центрах Києва намітилася з осені 2009 року. Думаю, що до кінця 2010 року зростання ставок може скласти 50%", - сказав він.

Бойко пояснює можливість такого зростання ставок тим, що в Києві мало будується нових торгових центрів, скороченням вакантності в існуючих ТЦ до 1-2%, а також наявністю попиту на такі приміщення і його зростанням до кінця 2010 року.

Реклама:

За його даними, на сьогодні у Києві орендні ставки для магазинів площею 150-250 кв. м складають 85 доларів за кв. м, для операторів розваг - 7 доларів за кв. м, закладів громадського харчування - 23 доларів за кв. м, магазинів електроніки - 22 долари за кв. м, продуктових супермаркетів - 16 доларів за кв. м.

Він також додав, що в містах-мільйонниках оренда для галереї більш ніж удвічі дешевша за київські ставки.

Директор компанії також припускає зростання орендних ставок у 2010 році в Донецьку і Львові.

При цьому він не уточнив середні ставки по цих містах і розмір їх можливого зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: