"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До кінця року курс долара не перевищить 8 гривень – експерт

Четвер, 8 квітня 2010, 14:01

Немає підстав чекати різких стрибків у бік зміцнення або послаблення курсу гривні до кінця року. Курс долара залишиться на рівні 8 гривень.

Такий прогноз висловив аналітик компанії BG Capital Віталій Ваврищук, пише газета "Дело".

Завдяки поліпшенню показників платіжного балансу в 2010 році значно скоротяться потреби України в зовнішньому фінансуванні.

"Зокрема, дефіцит рахунку фінансових операцій зменшиться до рівня 1,8 млрд. доларів у порівнянні з 11,9 млрд. у минулому році, а дефіцит рахунку поточних операцій до 1,1 млрд. доларів (з 1,8 млрд. у минулому році)", - відзначає експерт.

Реклама:

За його словами, поліпшення зовнішньоекономічних показників дає підстави припускати, що міжбанківський валютний ринок буде збалансований за результатами року, тому різкі стрибки обмінного курсу гривні щодо долара малоймовірні.

"Ми думаємо, що тенденції міжбанку в березні не є показовими для року в цілому. Баланс попиту-пропозиції валюти, скоріше за все, вирівняється в найближчі місяці, що зміцнить очікування стабільності гривні. Тому ми поки залишаємо прогноз 8 (гривень за долар) на 2010 рік", - говорить Ваврищук.

Як відомо, у березні курс гривні зміцнився щодо долара на 0,81%: з 7,99 гривень за долар до 7,925 гривень за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!