Корейські аграрії хочуть закріпитися під Києвом

Четвер, 8 квітня 2010, 12:46

Корея розглядає можливість реалізації в Україні пілотного проекту зі створення в передмісті Києва дистриб'юторського центру сільськогосподарської продукції.

Це питання обговорювалося 6 квітня на зустрічі міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка з послом Кореї Паком Ро Бьок, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Корейська сторона повідомила про наміри реалізувати проект зі створення в передмісті Києва дистриб'юторського центру сільськогосподарської продукції (попередня вартість проекту - 1 млн. доларів)", - говориться в прес-релізі.

19-23 квітня планується візит в Україну корейської делегації для більш детального обговорення можливості реалізації цього проекту.

Реклама:

Під час зустрічі міністр агрополітики та посол Кореї обговорили можливість створення в місцях поселення етнічних корейців спільних українсько-корейських підприємств різної спеціалізації (вирощування овочів, насінництва, меліорації).

Крім того, Присяжнюк вважає, що успішною формою співпраці двох країн було б створення українсько-корейського технологічного парку у сфері сільського господарства.

Міністр повідомив, що Україна планує визначити АР Крим як екологічно чисту зону і вільну економічну зону, тому було б доцільно подумати над спільними проектами саме на території автономії.

Україну, за його словами, також цікавить співпраця в галузі розвитку логістичної системи.

Сторони досягли домовленостей щодо залучення українських науково-дослідних установ до реалізації спільних проектів в галузі АПК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!