"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Бориспіль" не збирається платити "антимонопольний" штраф

Четвер, 8 квітня 2010, 12:27

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" заявляє про пошук можливостей уникнути сплати штрафу, пред'явленого Антимонопольним комітетом (АМКУ).

Про це заявив генеральний директор аеропорту Борис Шахсуваров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нам незрозуміла позиція попереднього керівництва Антимонопольного комітету, який, незважаючи на те, що аеропорт з вересня-жовтня 2009 року створив рівні конкурентні умови для всіх нафтотрейдерів, стверджує, що ми скористалися своїм монопольним становищем", - сказав він.

"Якщо до цього у нас було всього дві паливозаправні компанії - "ЛУК-Авіа Ойл" і "Кребо", то на сьогодні чотири компанії є продавцями", - наголосив  Шахсуваров.

Реклама:

Він зазначив, що спочатку АМКУ приймав аргументацію аеропорту і обіцяв переглянути своє рішення, проте потім все одно залишав його в силі.

"Ми подавали до судів, однак суди ми програємо. Тому будемо намагатися знайти якісь інші можливі способи позбутися необхідності сплати штрафу", - сказав Шахсуваров.

Як повідомлялося, Вищий господарський суд 31 березня відмовив у задоволенні касаційних скарг ЗАТ "Спільне українсько-голландське підприємство "Кребо", ПАТ "Укртатнафта", ТОВ "ЛУК-Авіа Ойл" і ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Він зобов'язав ці підприємства сплатити 265 млн. гривень штрафу, накладеного АМКУ за зловживання на ринку авіаційного палива.

Санкції АМКУ передбачають виплату 125 млн. гривень з боку "Кребо", 20 млн. гривень - з боку "ЛУК-Авіа Ойл", 110 млн. гривень - з боку "Укртатнафти" і 10 млн. гривень - з боку аеропорту "Бориспіль".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: