Кременчуцький НПЗ хочуть повернути державі

Четвер, 8 квітня 2010, 10:29

Міністерство палива та енергетики 29 березня звернулося до Вищого госпсуду з вимогою забрати у групи "Приват" цілісний майновий комплекс Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на канцелярію суду.

Касація була подана на постанову Київського апеляційного господарського суду від 18 лютого, який залишив у силі рішення суду першої інстанції і відмовився витребувати у ЗАТ "Укртатнафта" майновий комплекс НПЗ.

Прес-секретар Мінпаливенерго Олександр Колодій коментувати рішення подати до суду відмовився.

Реклама:

Однак джерело видання в міністерстві повідомило, що судові розгляди щодо "Укртатнафти" триватимуть, оскільки це дружній крок по відношенню до російських партнерів, з якими зараз ведуться переговори про зниження ціни газу.

"В уряді Росії дуже стурбовані ситуацією на "Укртатнафті". Тому ми, звичайно, зацікавлені в поверненні цього підприємства державі і початку відносин з "Татнафтою" з чистого аркуша", - сказав співрозмовник.

Як відомо, на переговорах з урядом Юлії Тимошенко Володимир Путін неодноразово піднімав питання повернення "Татнафти" 61% акцій "Укртатнафти", які відсудила група "Приват".

Тим часом джерело в "Татнафті" заявило, що в компанії очікують повернення "незаконно відібраних" акцій "Укртатнафти" під свій контроль, а не в держвласність і виступають проти створення нового СП.

Як повідомлялося, у лютому 2010 року відбулися збори акціонерів ЗАТ "Укртатнафта", на яких був обраний новий склад наглядової ради і затверджено продаж 46,9% акцій підприємства структурам групи "Приват".

Продаж став можливим після того, як Верховний суд визнав недійсною купівлю акцій компаніями AmRuz Traiding і SeaGroup (18,296%) і урядом Татарстану (28,7788%) в 1994 році, відразу після створення українсько-татарського підприємства.

За підсумками лютневих зборів акціонерів Мінпаливенерго звернулося до суду з вимогою повернути державі цілісний майновий комплекс заводу, але програло судові позови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: