"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пекарі просять Януковича змінити розрахунки за хліб

Середа, 7 квітня 2010, 17:42

Всеукраїнська асоціація пекарів звернулася до президента Віктора Януковича з проханням втрутитися в ситуацію з розрахунками торгових мереж за поставлену хлібопекарськими підприємствами на продаж продукцію.

Про це сказав президент всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Слабовський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми підготували лист президенту, щоби звернути його увагу на ситуацію, що склалася, і на законодавчому рівні врегулювати взаємовідносини між виробниками і торговельними мережами", - сказав Слабовський.

За його словами, торгові мережі розраховуються за поставлену на реалізацію через 30, 100 а іноді і 150 днів, що призводить до вимивання обігових коштів у хлібопекарських підприємств.

Реклама:

"Не знаємо, за рахунок чого будемо фінансувати закупівлю сировини, оплату електроенергії, зарплату своїм працівникам", - сказав пекар.

У листі асоціації наголошується, що для врегулювання ситуації необхідно скоротити відстрочку платежів за поставлений мережам хліб до п'яти днів з дати поставки.

Крім того, пекарі пропонують дозволити торговельним мережам повертати виробникам до 3% не реалізованої продукції.

Слабовський уточнив, що мережі повертають виробникам всю нереалізовану продукцію.

Введення обмеження, на його думку, змусить торговельні мережі брати на реалізацію продукцію в тих обсягах, які вони можуть продати.

Хлібопекарські підприємства також просять президента заборонити торговельним мережам брати з пекарів додаткову плату за реалізацію хліба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: