"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банківські рахунки "Галичини" заарештовані

Середа, 7 квітня 2010, 15:46

Рахунки радехівського ЗАТ "Галичина" на Львівщині у ряді банків заарештовані.

Про це повідомили в БМ Банку, пише газета "Дело".

Згідно з повідомленням, арешт рахунків здійснюється в рамках судового розгляду про примусове стягнення з ЗАТ заборгованостей за облігаціями в забезпечення позовних вимог БМ Банк.

"Компанія "Галичина" вельми неакуратно гасила заборгованість перед БМ Банком, а останнім часом і зовсім припинила виплати", - говориться в повідомленні банку.

Як відомо, "Галичина" у березні 2007 року випустила облігації серії "А" на 15 млн. грн. з погашенням з 15 по 17 березня 2010 року.

Прибутковість облігацій на перший рік обігу становила 16% річних, на другий - 15,75% річних, на третій - на рівні 23% річних. Виплата доходу щоквартальна, передбачена річна оферта.

У травні 2007 року компанія випустила облігації серії "В" на суму 15 млн. грн., а у квітні 2008 року - серії "С" на суму 30 млн. грн.

Реклама:

Прибутковість облігацій серії "В" перший рік обігу була встановлена на рівні 16% річних, на другий - на рівні 15,75% річних, на третій - 23% річних.

Прибутковість облігації серії "С" на перший рік обігу була встановлена на рівні 15,5% річних, на другий - 23% річних. Умови випуску передбачають щоквартальну виплату доходу по облігаціях і річну оферту.

Погашення облігацій серії "В" - з 17 по 19 травня 2010 року, серії "С" - 5 квітня 2011 року.

У 2009 році БМ Банк запропонував облігації ЗАТ "Галичина" серій "А" і "С" до дострокового викупу. Частина облігацій була викуплена емітентом, а решта заборгованості реструктуризована.

У березні 2009 року ЗАТ "Галичина" повідомило про початок переговорів з кредиторами про реструктуризацію заборгованості за банківськими кредитами і облігаційних позиках серій "А", "В" і "С".

З метою задоволення вимог усіх кредиторів та інвесторів "Галичина" розробляла консолідовану програму реструктуризації заборгованості своїх боргових зобов'язань на суму близько 153 млн. грн., яку планувала запропонувати увазі інвесторів та кредиторів не пізніше 25 березня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!