Черновецький знов обіцяє метро на Троєщину

Середа, 7 квітня 2010, 15:24

Генплан Києва передбачає за п'ять років закінчення будівництва Подільсько-мостового переходу з пуском лінії метро зі станції "Вокзальна" на Троєщину.

Про це поінформував в. о. начальника Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Києва Сергій Броневицький, повідомляє агентство "Укрінформ".

За словами Броневицького, вартість будівництва мостового переходу становить близько 3 млрд. грн., вартість гілки метро з усіма станціями до запуску їх в експлуатацію від станції метро Вокзальна до депо на масиві Троєщина - 15 млрд грн.

"Звичайно, швидко знайти такі кошти в міському бюджеті неможливо. Будівництво переходу продовжується, і в планах міста в найближчі два-три роки запустити автомобільний рух по мосту", - сказав він.

Реклама:

Чиновник зазначив, що проектна документація узгоджена, а майнові і земельні питання майже вирішені.

"Щодо будівництва метро, то місто веде активні переговори із західними компаніями й інвесторами для отримання відповідних пільгових кредитів", - зазначив він.

Броневицький також розповів, що в генплані міста до 2025 року будівництво кільцевої лінії метро не передбачається, але в концепції закладене будівництво близько 50 нових станцій метрополітену, в середньому по три станції на рік.

Крім того, планується завершення і пуск в експлуатацію міської електрички, яка фактично поєднає між собою лінії метрополітену, залвокзал, новий Дарницький залвокзал, пересадкові вузли, які будуть зв'язані з лініями швидкісного трамваю.

"Створюємо альтернативу кільцевій лінії метрополітену", - пояснив Броневицький.

Другий вихід зі станції метро Вокзальна буде побудовано до 2015 року. Проектування цього виходу вже нібито ведеться.

"Сподіваємося, що 2010 року замовник закінчить проектні роботи. Гроші на ці роботи закладаються в бюджеті міста", - сказав чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!