У Азарова продовжують "бюджетну традицію" Тимошенко

Середа, 7 квітня 2010, 10:12

Уряд Миколи Азарова в перший місяць роботи не зміг кардинальним чином змінити ситуацію з наповненням держбюджету.

У березні до загального фонду надійшло на 3,5 млрд. гривень менше від запланованого, зокрема, через збільшення планів в кінці місяця, пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело, близьке до Держказначейства.

За даними співрозмовника видання, в січні-березні до загального фонду держбюджету надійшло 39 млрд. гривень, що складає 85,5% від передбаченого тимчасовим розкладом.

Державна податкова адміністрація (ДПАУ) і Держмитниця змогли виконати плани на 81% (перераховано 18,5 млрд. гривень) і 84% (17,4 млрд. гривень) відповідно.

Реклама:

З урахуванням того, що фактичні надходження у січні-лютому склали 25,2 млрд. гривень, у березні бюджет отримав 13,8 млрд. гривень. Це менше плану на 3,56 млрд. гривень, зазначив співрозмовник видання.

Недобір за митними платежами склав 2,6 млрд. гривень (зібрано 6,65 млрд. гривень).

Глава Держмитниці Ігор Калетник на телефонні дзвінки не відповідав, а джерело в центральному апараті пояснило, що імпорт активізувався не настільки, щоб виконати плани. "А НАК "Нафтогаз України" перерахувала всього 200 млн. гривень", - додав чиновник.

ДПАУ перерахувала до загального фонду 5,22 млрд. гривень, недобравши 2,01 млрд. гривень.

За словами джерела в адміністрації, бюджетний розклад був збільшений Мінфіном на 1,5 млрд. гривень, і плани перевиконані тільки з податку на прибуток - на 291 млн. гривень, до 971,3 млн. гривень.

Не змогли податківці зібрати в повному обсязі ПДВ (замість 5,9 млрд. гривень мобілізовано 3,74 млрд. гривень) і акциз (замість 1,41 млрд. гривень - 1,25 млрд. гривень).

Незважаючи на обіцянки ліквідувати заборгованість з повернення ПДВ, у березні з бюджету відшкодовано рекордно низький обсяг коштів - лише 380 млн. гривень.

За інформацією видання, за три місяці приріст ПДВ у перевірках збільшився на 6,6 млрд. гривень - до 28,4 млрд. гривень. У той же час різко скоротився обсяг заявок на відшкодування, уточнили у ДПАУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!