Мінвуглепром надіється освоїти 2010 року п'ять мільярдів

Вівторок, 6 квітня 2010, 20:39

Міністерство вугільної промисловості розраховує залучити на капітальне будівництво і технічне переобладнання державних вуглевидобувних підприємств у 2010 році п'ять млрд. грн.

Про це повідомив міністр вугільної промисловості Юрій Ященко, передає агентство УНІАН.

За його словами, у проекті держбюджету- 2010 на ці потреби передбачено 1,3 млрд. грн.

Інші кошти планують залучити як інвестиції, за рахунок оптимізації витрат державного вугільного сектора, а також кредитів, які залучатимуть під державні гарантії.

Реклама:

При цьому міністр наголосив, що Мінфін заздалегідь погоджував закладання до бюджету коштів для надання державних гарантій під майбутні кредити.

Окрім того, Ященко повідомив, що заздалегідь в проект бюджету 2010 року закладено державної підтримки за собівартістю вугільної промисловості на 6,2 млрд. грн.

Міністр наголосив, що залучення цих коштів в розвиток галузі дозволить переламати ситуацію зі скороченням вуглевидобування і стабілізувати державний вуглевидобувний сектор.

Міністерство прогнозує, що у 2010 році державні вуглевидобувні підприємства збільшать видобуток рядового вугілля на 1,8%, або на 0,7 млн. тонн до 39,1 млн. тонн.

Урядовець також додав, що нині міністерство приступило до формування довгострокового стратегічного плану розвитку державного вугільного сектора, основним завданням якого є досягнення до 2012 року докризових обсягів видобування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: