Клюєв попередив, що без зміни ціни газу буде дуже важко вийти з кризи

Вівторок, 6 квітня 2010, 19:38

Якщо така ціна на газ, якою вона є зараз, збережеться для України і надалі, а мова йде про 330 доларів за тисячу кубометрів, то наші промислові підприємства будуть неконкурентоспроможні.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, повідомляє урядова прес-служба.

Судячи з цього, нам буде дуже важко виходити з кризи, сказав він.

"Контракт, який підписала Юлія Тимошенко, це дуже важкий контракт загалом для економіки України, та для промислових підприємств", - заявив Клюєв.

За його словами, ті ціни, які зараз виставляються Україні, "не підйомні".

Перший заступник голови уряду повідомив, що коли в Кабінет міністрів прийшла нова команда, перше питання, яке виникло - почати переговорний процес з Росією і поставити питання про зміну цін на газ.

Клюєв заявив, що газова ціна впливає не тільки на зростання промислового виробництва, але і на стабілізацію всього паливно-енергетичного комплексу, зокрема, фінансовий баланс "Нафтогазу".

Відтак газові контракти негативно впливають і на формування держбюджету країни, сказав перший віце-прем'єр-міністр.

За його словами, після візитів пезидента Віктора Януковича і пем'єр-міністра Миколи Азарова до Москви створена робоча група, і на рівні експертів йдуть переговори про зміну умов контракту.

Чиновник також повдомив, що уряд зараз робить все, щоб пом'якшити наслідки зростання ціни на газ для промислових підприємств.

"Ми продовжили пільги для хімічної промисловості і гірничо-металургійного комплексу щодо електроенергії та залізничних тарифів. Проводимо низку інших заходів для підтримки базових галузей промисловості", - сказав він

Реклама:

Клюєв висловив надію, що коли буде закінчений переговорний процес на рівні експертів, "підведемо переговори до завершальної стадії - підписання конкретних документів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!