МінЖКГ чекає на два з половиною мільярди від держави

Вівторок, 6 квітня 2010, 18:33

Міністерство з питань житлово-комунального господарства планує отримати з державного бюджету 2010 року 2,5 млрд. грн. на реалізацію галузевих програм.

Про це заявив профільний міністр Олександр Попов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Із цієї суми півтора мільярда гривень він очікує зі Стабілізаційного фонду.  

"У проекті бюджету, який зараз формується для подачі у Верховну раду, визначено 2,5 млрд. грн. на реалізацію програм у сфері житлово-комунального господарства", - сказав міністр.

Реклама:

Він також уточнив: якщо наповнення стабфонду буде незадовільним, то відсутня сума залучена під держгарантії.

"Якщо формування фонду буде таким, що не забезпечить такий обсяг асигнувань, тоді можуть бути гарантії уряду з реалізації різних інвестиційних проектів" - додав міністр.

За його словами, в загальнодержавній програмі реформування і розвитку ЖКГ на 2009-2014 роки на 2010 рік передбачається бюджетне фінансування в розмірі 2,9 млрд. грн.

"Узагалі-то програма реформування на 2010 передбачає 2,9 млрд грн, але ми реально їх не встигнемо ефективно освоїти", - наголосив Попов.

За словами міністра, в 2011 році очолюване ним відомство планує залучити в галузь 8-10 млрд. грн, включаючи кредитні ресурси, а за п'ять років - близько 50-60 млрд. грн., з яких близько 20 млрд. грн. будуть бюджетними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!