ДПА "вибілить" зарплати, обмеживши рух готівки?

Вівторок, 6 квітня 2010, 17:04

Державна податкова адміністрація виступає за обмеження руху готівки для боротьби з виплатою зарплат "у конвертах".

Про це повідомив заступник директора департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА Сергій Латинін, повідомляє агентство УНІАН.

"Щоби зменшити кількість таких виплат, треба законодавчо обмежити рух готівкових коштів, залишивши звернення готівкових коштів для виплати зарплати і на відрядження", - сказав Латинін.

Також він повідомив, що ДПА пропонує ввести середню індикативну заробітну плату.

За інформацією Латитіна, з початку 2010 року підрозділи ДПА провели перевірки більш як чотирьох тисяч суб'єктів господарської діяльності, за підсумками яких до держбюджету додатково нараховано понад 600 млн. грн.

У свою чергу, заступник начальника оперативного управління Головного управління податкової міліції ДПА Вадим Давидюк повідомив, що в березні 2010 року його служба провела 1,4 тис. перевірок, за підсумками яких виявлено понад 600 порушень, пов'язаних із виплатою "чорної" зарплати.

Повідомляється, що порушено більше 20 кримінальних справ проти посадових осіб та суб'єктів госпдіяльності за ухиляння від сплати податків.

Що стосується обсягів заробітної плати, яка сьогодні знаходиться в тіні, то, за даними Латиніна, вони становлять від 10% до 40% загального фонду заробітної плати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: