"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Податковій знайшли винних у невідшкодуванні ПДВ

Вівторок, 6 квітня 2010, 10:45

Заступник голови Державної податкової адміністрації Олексій Любченко вважає значну заборгованість держави із відшкодування податку на додану вартість наслідком злочинних схем бізнесу.

Про це він заявив під час наради представників Податкової, Міністерства фінансів і великого бізнесу 2 квітня, повідомляє агентство "Українські новини".

"Головними проблемами формування значної заборгованості із відшкодування ПДВ є накопичення віртуального податкового кредиту, обіг "старих" податкових накладних і формування податкового кредиту за рахунок "мертвих душ" (банкрутів, фіктивних фірм)", - сказав Любченко.

Присутній на нараді віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко підкреслив, що ліквідація злочинних схем, пов'язаних із відшкодуванням ПДВ, є однією з ключових у рішенні проблеми заборгованості.

Реклама:

Він також висловив упевненість у необхідності випуску державою ПДВ-облігацій із попереднім узгодженням цього механізму із представниками великого бізнесу.

Голова Податкової Олександр Папаїка оцінив обсяг невідшкодованого ПДВ у більш як 20 млрд. гривень.

Як повідомлялося, у вересні 2009 року Кабінет міністрів призначив Любченка на посаду заступника голови Державної податкової адміністрації.

Кабінет міністрів має намір до липня 2010 року випустити ПДВ-облігації для вирішення проблеми відшкодування державою податку на додану вартість.

Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяє ліквідувати заборгованість із повернення підприємствам ПДВ до червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!