"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Банковій готуються здати "Укртатнафту"?

П'ятниця, 30 квітня 2010, 20:16

Україна і Росія намагаються знайти компроміс у вирішенні питання про володіння АТ "Укртатнафта", який би влаштовував, перш за все, російських інвесторів.

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов після закінчення російсько- українських переговорів, повідомляє агентство "Интерфакс".

"На сьогоднішні, наскільки я поінформований, ведеться робота щодо того, щоб досягти в цьому питанні компромісу, який би влаштував, перш за все, російських інвесторів, маю на увазі "Татнєфть", - сказав він.

Зурабов підкреслив, що питання, пов'язане з володінням акціями "Укртатнафти" "є об'єктом двосторонніх консультацій".

Реклама:

"Я знаю, що українське політичне керівництво в курсі цього питання", - сказав російський посол, додавши, що це, безумовно, непросте питання, оскільки "будь-які рейдерські дії, які робляться щодо будь-яких активів, як правило, супроводжуються хорошою підготовкою".

Посол також сказав, що питання про приналежність "Татнєфті" частки в "Укртатнафті" є однією з тем обговорення засідань, які відбулися в Сочі.

Як відомо, ЗАТ "Укртатнафта" було створене відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до "Татнафти", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ була практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер - пов'язане з групою "Приват" ТОВ "Корсан", яке володіє 19,449% акцій.

На початку 2010 року "Укртатнафта" провела збори акціонерів, на яких, за неофіційними даними, були затверджені договори купівлі-продажу двох пакетів акцій НПЗ, що раніше належали структурам, близьким до ВАТ "Татнафта" і міністерству майна Татарстану.

Також був обраний новий склад наглядової ради АТ, представники Татарстану до нього не увійшли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: