Азаров домовився з Росією вивчити українську "трубу"

П'ятниця, 30 квітня 2010, 18:50

Москва і Київ розглянуть питання модернізації української ГТС разом з європейськими партнерами.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції за підсумками російсько-українських переговорів у Сочі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми - найбільша транзитна держава, яка із задоволенням надає свої можливості для транзиту нафти і газу. Сьогодні ми домовилися разом вивчити можливості і гарантії того, щоб ці поставки планувалися на багато років вперед", - сказав він.

Крім того, прем'єр підкреслив, що була досягнута домовленість вивчити можливості спільної роботи "над модернізацією нашої газотранспортної системи за участю європейських партнерів, яким, власне, газ і постачається".

Реклама:

"Рішення, які ми зараз закладаємо, відкривають для нас можливість створення власного виробництва з видобутку палива для наших електростанцій за допомогою Росії, тих технологій, які є в Росії", - додав Азаров.

Торкаючись харківських угод щодо газу, прем'єр зазначив, що Україна чудово розуміє, що це непросте рішення для Росії, пов'язане з втратами бюджету.

У той же час він додав, що Україна оцінює той великий вплив на її економіку в результаті цих угод, яке дозволить задіяти низку економічних ресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!