Росія погодилася впустити українські труби

П'ятниця, 30 квітня 2010, 18:11

Міністерства економіки Росії і України підписали угоду про безмитне ввезення до РФ українських труб в обсязі до 260 тис. тонн у 2010 році.

Відповідний документ підписаний у п'ятницю за підсумками переговорів прем'єр-міністрів двох країн, повідомляє РІА "Новости".

Як пояснив заступник голови Мінекономрозвитку РФ Андрій Клепач, ці зміни були внесені для реалізації пропозиції прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна про безмитне ввезення українських труб в обсязі до 260 тис. тонн на територію РФ.

Він підкреслив, що ця квота на поставку труб передбачена на 2010 рік. Клепач нагадав, що в 2009 році вона становила 223,9 тис. тонн.

Реклама:

Клепач також нагадав, що в Росії діє механізм антидемпінгових мит. "Цей обсяг (260 тис. тонн труб) не підпадає під нього", - сказав він.

Як повідомлялося, 27 квітня російський прем'єр Володимир Путін заявив, що уряд РФ дозволить безмитне ввезення українських труб в обсязі 260 тис. тонн на рік, як і просив уряд України.

За його словами, українська трубна продукція в основному необхідна для "Газпрому" і "Транснєфті".

Раніше ФМС Росії повідомила про припинення з 1 квітня 2010 року безмитного імпорту українських труб через відсутність узгоджених обсягів квот на поставки без сплати антидемпінгових мит.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!