"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти: екологія й економіка не користають з продажу квот СО2

П'ятниця, 30 квітня 2010, 14:23

Торгівля квотами на викиди парникових газів не приносить ані економічного, ані екологічного ефекту для України.

У цьому переконані представники робочої групи неурядових організацій зі зміни клімату, передає радіостанція "Німецька хвиля"

Представники групи заявляють, що чинне законодавство щодо торгівлі квотами не може забезпечити прозорого та ефективного використання коштів.

"Не лише громадські організації, а вже й Генпрокуратура цікавиться, де 300 мільйонів євро, які Україна отримала від Японії завдяки минулорічній угоді про продаж 30 млн. тонн квот на викиди", - вважають вони.

Реклама:

Нині ГПУ порушила кримінальну справу за фактами порушення законодавства про бюджетну систему та зловживання службовим становищем.

Юрист організації "Екологія. Право. Людина" Мар'яна Булгакова каже, що урядовці неодноразово заявляли, що кошти - на спеціальних бюджетних рахунках.

За її словами, проблема міжнародної торгівлі квотами - це відсутність на рівні Кіотського протоколу вимог щодо того, як країна має використовувати кошти.

"Відбір проектів в Україні був абсолютно непрозорим. На усі запити еко-організацій відповідь була - "конфіденційна інформація", - коментує Христина Рудницька з Національного екологічного центру України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: