"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новинський відсудив власність на балаклавське родовище

П'ятниця, 30 квітня 2010, 12:57

Вищий господарський суд підтвердив законність і правомірність приватизації севастопольського ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім.Горького" дніпропетровською компанією "Смарт-груп".

Про це повідомляється в прес-релізі компанії "Смарт-Нерудпром", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Цим рішенням суд відхилив позов Кабінету міністрів.

В прес-релізі нагадується, що 9 лютого 2010 року Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ТОВ "Смарт-Груп" і відмовив Генпрокуратурі в позові щодо законності приватизації держпакету акцій підприємства.

Реклама:

Як повідомлялося, компанія "Смарт-груп" подала документи на приватизацію ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім.Горького" на підставі оголошення про проведення конкурсу, яке ФДМ опублікував наприкінці 2004 року.

Приватизаційний конкурс повинен був проводитися у лютому 2005 року, проте на підставі прийнятого на початку 2005 року постанови Верховної Ради ФДМ призупинив проведення конкурсу.

Після того, як постанова втратила чинність, у 2006 році ФДМ провів конкурс, на якому компанія "Смарт-груп" придбала 93,83% акцій ВАТ "БРУ".

Господарський суд Києва 12 листопада 2009 задовольнив позов Генпрокуратури про незаконність продажу акцій Балаклавського РУ і прийняв рішення про повернення в держвласність 93,83% акцій підприємства.

ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім. Горького" робить значний внесок в соціально-економічний розвиток Севастополя.

Компанія "Смарт-Нерудпром" створена з метою ефективного управління пакетами акцій Балаклавського рудоуправління, Євпаторійського і Сакського заводів будматеріалів та для розробки нових родовищ нерудних матеріалів.

Товариство "Смарт-груп" підконтрольне російському підприємцю Вадиму Новинському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!