"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров повіз Кабмін у Сочі підписувати економічні угоди

П'ятниця, 30 квітня 2010, 09:53

Прем'єр-міністр Микола Азаров відбув у Сочі (Росія) для проведення разом з російським прем'єром Володимиром Путіним засідання українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва.

Про це повідомляє агентство "Укрінформ".

До складу української делегації ввійшли міністр палива та енергетики, транспорту та зв'язку, промислової, аграрної політики, юстиції, освіти і науки, економіки, регіонального розвитку і будівництва, а також заступник голови Адміністрації президента та голова Фонду держмайна.

Після прибуття в Сочі Азаров спочатку зустрінеться з Путіним у вузькому колі, а потім прем'єри проведуть засідання комітету.

Реклама:

За його результатами планується підписання низки документів.

Планується підписання меморандуму про взаєморозуміння між міністерством регіонального розвитку та будівництва України і міністерством міжрегіонального та прикордонного співробітництва Росії.

Також підготована угода про співпрацю між держпідприємством "Енергоринок" (Україна) і компанією "Інтер РАТ ЄЕС" (Росія) та між енергогенеруючою компанією "Укргідроенерго" і російською "Росгідроенерго".

А ще планується підписання протоколу про внесення змін до угоди між міністерствами економіки двох країн про регулювання поставок деяких видів сталевих труб.

Як повідомлялося, раніше український прем'єр заявив, що 26 квітня 2010 року в Україні Путін зробив "дуже масштабну пропозицію в галузі ядерної енергетики" й українська сторона має бути готова 30 квітня 2010 року надати обґрунтовану відповідь.

На порядку денному засідання комітету також спільні проекти з будівництва нових і модернізації існуючих автомагістралей, зокрема "Москва - Харків - Сімферополь", "Москва - Київ", а також транспортний коридор через Керченську протоку.

Крім того, сторони розглянуть об'єднання в суднобудуванні, зокрема розміщення російських замовлень на українських суднобудівних і судноремонтних заводах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!