Азаров відкрив новий рахунок у банку, якому довіряє

П'ятниця, 30 квітня 2010, 09:25

Уряд більше не допустить ситуації, коли ресурси державних банків витрачалися на безперспективне, "антиекономічне" погашення боргів державних монополій, зокрема "Нафтогазу України".

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Азаров підкреслив, що уряд буде приділяє першочергову увагу стабілізації банківського сектору, захист інтересів вкладників і відновлення ефективного кредитування.

"Надійність і солідність державного банку мають бути прикладом для банківської системи, а концентрація кредитних ресурсів як раз у проектах реальної економіки має слугувати локомотивом економічного зростання", - вважає він.

Реклама:

Прем'єр переконаний, що державні банки в умовах зваженої, відповідальної політики уряду щодо державних фінансів стануть зразком стабільності та довіри з боку вкладників.

У підтвердження своїх слів Азаров відкрив в Укрексімбанку персональний рахунок.

Раніше глава уряду повідомляв, що тримає свої заощадження на рахунку в ще одному державному банку - Ощадному, і не забирав ці кошти під час кризи, демонструючи впевненість, що українська банківська система країни збереже здатність і буде розвиватися з залученням професійної, прагматичної влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: