"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У сотці найвпливовіших планети вже не один українець

П'ятниця, 30 квітня 2010, 08:57

Віктор Пінчук став другим українцем в історії і першим українським громадським діячем, який увійшов до сотні найвпливовіших людей світу за версією журналу "Тайм".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У рейтингу журналу за 2010 рік підприємець і багатій Віктор Пінчук посів 7 місце в категорії "Мислителі".

Рейтинг журналу "Тайм" "100 найвпливовіших людей світу" - один із найавторитетніших світових рейтингів, який публікується з 2004 року.

Реклама:

У 2009 році журнал розподілив список за чотирма категоріями - лідери, художники, мислителі і герої. Журнал поміщає у список людей, які формують і змінюють світ.

Авторитетний список не політичний за своєю природою - люди в ньому оцінюються не за обсягом повноважень, а за ступенем впливу на тенденції сучасного світу, якого досягають силою, талантом і моральним прикладом.

"Це ще одне міжнародне визнання того, що в Україні, в її громадянському суспільстві є потенціал глобального рівня", - відгукнувся він на входження до чільної сотні.

Пінчук став єдиним українцем серед учасників цьогорічного списку.

"Я і мій фонд будемо робити все, щоб у наступних списках рейтингу з'являлися нові українські імена: громадських лідерів та політиків, мислителів і художників, музикантів і спортсменів - які будуть здатні змінювати Україну і світ на краще", - побажав діяч.

Серед інших учасників рейтингу - художній керівник Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі, диригент Валерій Гергієв. Він став єдиним росіянином, що потрапив до списку.

Гегріев сиав п'ятим серед найвпливовіших діячів мистецтва. Очолила рейтинг в цій категорії леді Ґаґа, американська поп-співачка італійського походження, а на четвертому рядку опинилася американська акторка і телеведуча Опра Уїнфрі.

У категорії "лідери" перше місце зайняв президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, четверте - президент США Барак Обама.

У списку "героїв" перше місце зайняв колишній президент США Білл Клінтон. На третьому рядку розташувався іранський опозиційний політик Мір-Хосейн Мусаві.

Категорію "мислителі" очолила архітектор з Ірану Захі Хадід, лауреат Прітцкерівської премії в галузі архітектури 2004 року.

Окрім Пінчука, до неї також увійшли голова Сінгапуру Лі Кван Ю, виконавчий директор корпорації "Еппл" Стів Джобс, бразильський політик українського походження, консультант ООН з міського планування Жеймо Лернер.

Як відомо, 2005 року до списку "100 найвпливовіших людей світу" журналу "Тайм" вперше увійшов українець - тодішній президент Віктор Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: