Податкова створила Державний реєстр платників

Четвер, 29 квітня 2010, 21:03

Державна податкова адміністрація (ДПАУ) створила єдиний державний автоматизований банк даних - Державний реєстр фізичних осіб - систему обліку платників податків та інших обов'язкових платежів.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу ДПАУ.

Реєстр введений згідно зі ст.1 закону "Про Державний реєстр фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів".

Згідно із законом, у держреєстрі проводиться реєстрація особи з присвоєнням йому ідентифікаційного номера.

Реклама:

За інформацією ДПАУ, цей реєстр дасть можливість отримати за ідентифікаційним номером відомості про доходи, отриманих фізособою від підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності з усіх регіонів України; про сплачені податки, збори; про майно, яке знаходиться у власності; про надані особі пільги .

Однозначно ідентифікувати фізособу на прізвищем, іменем, серією і номером паспорта неможливо тому, що використання цих реквізитів не лише збільшує обсяг інформації, а й призводить до помилок при ідентифікації особи в інформаційних системах, зазначають у Податковій.

Неточність при введенні імені, прізвища та дати народження може спричинити ідентифікацію різних осіб.

Водночас, єдина автоматизована база даних державного реєстру дає можливість проконтролювати достовірність ідентифікаційного номера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!