"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Януковича хочуть "якнайшвидше" дозволити продаж сільгоспземель

Четвер, 29 квітня 2010, 17:50

Державі необхідно якомога швидше завершити роботу над земельним кадастром і скасувати мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно терміново довести земельний кадастр до розуму і знімати мораторій, якомога швидше", - сказала вона.

"Якомога швидше означає, що хотілося б зняти його в 2011 році: якщо земельний кадастр буде доведений до розуму, то можна буде ставити питання в 2011 році. Але, в усякому разі, не пізніше 2012 року, тому що процес тягнеться достатньо довго", - додала Акімова.

Реклама:

Вона висловила думку, що затягування з підготовкою земельного кадастру викликані не якимись принциповими проблемами, а пов'язані з "міжвідомчими чварами".

Як відомо, на початку грудня 2009 року Конституційний суд визнав неконституційним закон про антикризові заходи в агропромисловому комплексі, який містив норму про заборону продажу земель сільгосппризначення до 1 січня 2010 року.

Це викликало дискусії серед фахівців і юристів про те, чи зберігається заборона на продаж сільгоспземель, хоча перехідні положення Земельного кодексу як і раніше містять норму про таку заборону до набрання чинності законів про державний земельний кадастр і про ринок землі.

22 грудня 2009 року Верховна рада прийняла закон про продовження до 1 січня 2012 року мораторію на купівлю-продаж сільгоспземель.

Президент Віктор Ющенко ветував прийнятий парламентом 22 грудня закон про продовження мораторію, однак 19 січня 2010 року Верховна рада подолала вето президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!