У Януковича зібрались позакривати збиткові шахти

Четвер, 29 квітня 2010, 16:10

Програма стратегічних реформ передбачає поступове закриття збиткових державних шахт.

Про це заявила перший заступник Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Акімова вважає, що фінансування збиткових шахт - справа абсолютно безперспективна.

"У програму стратегічних реформ включено питання приватизації цікавих для інвесторів об'єктів, а також і можливість поступового закриття збиткових підприємств. Але якщо враховувати досвід Великобританії, Німеччини та інших країн, які проходили через цей болісний процес ... Вони це робили поступово. І фінансування збиткових підприємств до моменту їх закриття продовжувалося", - зазначила вона.

Реклама:

За словами Акімової, незважаючи ні на що, сьогодні спостерігається позитивна тенденція і багато шахт, які вважалися збитковими, можуть отримати новий період для розвитку.

"Вони можуть стати прибутковими. Є багато іноземних інвесторів, які цікавляться такими об'єктами. Це пов'язано з тим, що виділені державою кошти йдуть не тільки на покриття збитків, але і на оновлення і реструктуризацію. Тому в майбутньому такі підприємства можуть бути внесені в програму приватизації ", - зазначила вона.

Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів скасував постанову, котра передбачає продаж цілісних майнових комплексів 99 державних шахт на аукціонах.

Постановою "Про запобігання кризовим явищам у вугільній галузі" (№430) шахти передбачалося реалізовувати на аукціонах за групами черговості.

Кошти від продажу вуглевидобувних активів планувалося направити до спеціального фонду для подальшого використання на розвиток вугільної галузі.

Однак президент Віктор Ющенко своїм указом  від 29 травня 2009 року призупинив дію урядової постанови про продаж на аукціонах державних шахт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: