"Спрощенців" до кінця року чіпати не будуть

Четвер, 29 квітня 2010, 15:05

Скасування спрощеної системи оподаткування на цей рік поки не передбачено, але його не уникнути.

Про це заявила перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Таку норму в держбюджет не закладено. А якщо говорити про п'ятирічну перспективу, то нам цього не уникнути", - зазначила вона.

За її словами, найважливіше питання - це список видів підприємницької діяльності, які потрапляють під поняття "спрощена система оподаткування".

Реклама:

"У такий список повинні входити підприємці або юрособи, що займаються дрібною ринковою торгівлею та наданням малих роздрібних послуг", - сказала Акімова.

Такі підприємці, за словами заступника голови адміністрації, "зможуть користуватися підтримкою держави, і спрощений режим для них буде продовжуватися".

Також Акімова зазначила, що банківська діяльність, юридичні послуги, аудиторські послуги не повинні користуватися спрощеною системою.

"Я думаю, що потрібно скорочувати список діяльності, що потрапляє під спрощену систему оподаткування. Ми зобов'язані виходити на більш цивілізовані стандарти", - сказала вона.

Акімова зазначила, що це буде відображено у програмі економічних реформ, підкресливши також, що в майбутньому будуть проведені громадські слухання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: